رسالة *

بحث هذه المدونة الإلكترونية

England National Football Team Finland Uefa Nations League Wembley Stadium Uefa European Championship

Englands herrlandslag i fotboll missar VM efter förlust mot Finland

Finlands herrlandslag i fotboll har skrällt och vunnit mot Englands herrlandslag i fotboll med 1-0 i UEFA Nations League på Wembley Stadium.

Englands herrlandslag i fotboll var stora favoriter inför mötet med Finland i UEFA Nations League. Men i matchens sista minut lyckades Teemu Pukki göra matchens enda mål och ge Finland en historisk seger. Förlusten innebär att England missar VM i fotboll 2022.

Första halvlek

England inledde matchen starkt och skapade flera chanser. Harry Kane hade en bra chans att ge England ledningen i den 10:e minuten, men hans skott gick utanför. Även Raheem Sterling hade flera lägen, men han lyckade inte få bollen i mål. Finland spelade defensivt och kompakt och lyckades hålla England från att göra mål i första halvlek.

Andra halvlek

I andra halvlek fortsatte England att pressa, men Finland stod emot bra. I den 89:e minuten fick Finland en frispark strax utanför Englands straffområde. Teemu Pukki tog hand om frisparken och sköt ett hårt skott som gick in i Englands mål. Englands målvakt Jordan Pickford var chanslös på bollen.

Matchens betydelse

Förlusten innebär att England missar VM i fotboll 2022. Det är en stor besvikelse för England, som var en av favoriterna att vinna turneringen. Finland å andra sidan har gjort en historisk prestation. Det är första gången som Finland vinner mot England i en tävlingsmatch.

Reaktioner

Englands förbundskapten Gareth Southgate var besviken efter matchen. "Vi är alla väldigt besvikna," sade Southgate. "Vi hade chanser att vinna matchen, men vi lyckades inte ta vara på dem. Finland spelade bra och förtjänade att vinna." Finlands förbundskapten Markku Kanerva var överlycklig efter segern. "Det här är en fantastisk seger för Finland," sade Kanerva. "Vi spelade med hjärta och själ och vi förtjänade att vinna."

Slutsats

Englands herrlandslag i fotboll missar VM i fotboll 2022 efter förlust mot Finland. Det är en stor besvikelse för England, men Finland har gjort en historisk prestation. Segern visar att Finland är ett lag att räkna med i framtiden.